Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Celstraf voor Hagenaar na klap in moskee

Hagenaar Mounir E. (28) is veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, omdat hij in een moskee in Laakkwartier een man geslagen heeft. Ook beledigde en bespuugde hij een medewerker van zorgorganisatie Perspectief in Poeldijk.

Verder zou Mounir E. een ex-vriendin geslagen hebben. Toen hij begin januari dit jaar door de politie in zijn Haagse woning werd aangehouden, verzette hij zich ook nog. Hij gaf een politieman een knietje, waardoor de agent haast van de trap viel. Daarmee heeft hij zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling. De andere agenten kregen een stroom van beledigingen naar hun hoofd geslingerd.

,,Mijnheer laat een spoor van ellende en slachtoffers achter zich”, zei de officier van justitie twee weken geleden, tijdens de strafzitting.

De officier eiste toen al een celstraf van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. De verdachte gaf toe dat hij in de moskee in Laakkwartier een andere man een klap had verkocht, maar dat was volgens hem uit zelfverdediging. Volgens de rechtbank was Mounir echter de agressor.

De werkneemster van Perspectief in Poeldijk, waar de instelling een woonhotel heeft, was aangesteld als zijn persoonlijk begeleider. Volgens Mounir bemoeide zij zich teveel met zijn privéleven.

Sinds de Hagenaar op de middelbare school ging blowen, is het bergafwaarts met hem gegaan. De rechtbank vindt dat hij ook een behandeling moet ondergaan. Dat vond Mounir een goed idee. ,,Ik heb veel respect voor u”, zei hij gisteren tegen de rechter na de uitspraak.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag