Volledig scherm
stockbd boom kappen hakken bijl © Thinkstock

Celstraf voor zwerfster die met bijl scooter probeerde te stelen

De verslaafde dakloze Jasmin S. (20) die 16 oktober in het wijkpark van Kortenbos in Den Haag met een bijl iemand van diens scooter probeerde te beroven, is vanmiddag door de Haagse rechtbank veroordeeld. Ze kreeg twaalf maanden gevangenisstraf opgelegd, waarvan zeven maanden voorwaardelijk. Ook moet ze verplicht afkicken van drugs, en meewerken aan begeleid wonen.

De vrouw was onder invloed van drugs toen ze een bijl op de hals van de jongen zette om de sleutel van zijn scooter af te dwingen. Toen ze die niet kreeg, stompte ze een fietser in het gezicht. Ze werd ook veroordeeld voor een paar vernielingen en een diefstal van een laptop.

De jonge Haagse groeide op in kinderterhuizen, pleeggezinnen en ze liep ooit weg uit een inrichting. Een jarenlang leven met drugs op straat volgde. Ze zit al een paar maanden in voorarrest en komt daarom binnenkort al vrij: dan gaat de behandeling in. ,, Ik wil werken aan mijn toekomst'', zei de vrouw twee weken geleden tijdens de behandeling van de strafzaak. Het Openbaar Ministerie eiste toen een jaar cel, waarvan zeven maanden voorwaardelijk tegen haar. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag