Volledig scherm
Christine Teunissen (Partij voor de Dieren). © ANP

Christine Teunissen (PvdD) keert niet terug in Haagse raad

Christine Teunissen (Partij voor de Dieren), die in oktober afscheid nam van de Haagse gemeenteraad om de zieke Marianne Thieme te vervangen in de Tweede Kamer, keert niet terug naar de lokale politiek nu Thieme terug is.

Dat is vanmorgen bevestigd door raadslid Robert Barker, die afgelopen jaar het stokje van Teunissen overnam en sindsdien fractievoorzitter is voor zijn partij in de Haagse raad. ,,Oorspronkelijk is Christine weggegaan naar de Tweede Kamer en is haar terugkeer in het midden gelaten. Het loopt nu in de Haagse fractie in de stad goed. En Christine heeft het heel druk met andere dingen”, aldus Barker.

Barker zegt zijn draai als fractievoorzitter voor de PvdD te hebben gevonden. ,,Ik vind het soms wel een uitdaging, maar ook heel leuk. We hebben een goed team. Volgens mij gaat het heel goed.’’ Teunissen was nog niet bereikbaar voor een reactie. Ze zal zich over een maand in ieder geval weer gaan wijden aan het lidmaatschap voor haar partij in de Eerste Kamer.

Zetels

De fractie heeft twee zetels in de gemeenteraad. Behalve Robert Barker, is er een zetel voor Robin Smit die zijn zetel nu behoudt.

Smit heeft volgens zijn partij een groot hart voor de dieren. Hij deed de opleiding dierenverzorging en werkte in het dierenasiel en bij de dierenambulance. Voor de dierenbescherming Haaglanden heeft hij als projectleider geholpen de verkoop van konijnen en knaagdieren aan banden te leggen in dierenwinkels en tuincentra om impulsaankopen te stoppen.

Zijn portefeuille beslaat in de raad de onderwerpen verkeer, milieu en de sociale vraagstukken.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag