Volledig scherm
© Daniella van Bergen

Chuck Deely op 62-jarige leeftijd overleden

Straatmuzikant Chuck Deely is gisteren aan het einde van de middag op 62-jarige leeftijd overleden in het HMC Westeinde. Op zijn facebookpagina regent het condoleances.

Volledig scherm
Deze foto is op 30 december 2016 gemaakt. Chuck staat op de foto met Alexander Spoor, die en inzamelingsactie voor Chuck startte. © Frank Jansen

De straatmuzikant, geboren op 10 februari 1954 in Detroit als Charles Edward Deely III, werd gisteren opgenomen in het ziekenhuis nadat hij acuut onwel was geworden. Na een kortdurend ziekbed is hij daar aan het eind van de middag overleden, zo meldt de gemeente.

Zoektocht
Hulpdiensten waren op zoek naar familieleden om hen op de hoogte te stellen van de medische toestand van Chuck. Dat is echter niet gelukt, aldus een woordvoerder van de de politie. Als er zich in de komende dagen nog geen familieleden melden, zal de gemeente de begrafenis verzorgen. Het ziekenhuis heeft al contact gehad met de gemeente. De datum van de uitvaart is nog niet bekend.

Op Facebook delen veel mensen hun verdriet op het nieuws. ,,Ik ga je onwijs veel missen als ik in de stad ben. Ik heb vaak genoeg bij je gestaan en je hebt altijd een reggae nummer voor me gespeeld. Ik hoop dat je nu op een betere plek bent'', schrijft Winesh. En Janneke Nijhuijs: ,,Mooie vent, we gaan je missen.''

Steun
Eerder werd bekend dat de zanger in december geveld werd door de griep. In die maand greep Alexander Spoor naar zijn portemonnee en met hem vele anderen om Chuck uit de brand te helpen. In totaal werd er 4.750 euro ingezameld.

Chuck was een bekend gezicht van Den Haag. Hij woonde aan de Stationsweg waar hij leefde van zijn inkomsten die hij verdiende met zijn muziek in de Grote Marktstraat en bij het Centraal Station. Sinds eind jaren negentig maakte Chuck van de straten van Den Haag een muzikale plek en liet hij omstanders genieten van covers van onder anderen de Rolling Stones, Bob Dylan en Neil Young. De VS, Duitsland, Spanje - het leven van Chuck Deely, kind van de jaren '60 en '70, is een grote wereldtournee geweest, ondergedompeld in seks, drugs en rock-'n-roll.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag