Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP Kippa

Circustheater in Scheveningen is begonnen aan flinke verbouwing

Het AFAS Circustheater in Scheveningen is begonnen aan een flinke verbouwing. Dat is hard nodig, want de bestaande toneeltoren werd al in de jaren 60 gebouwd. Het systeem om decorstukken te hijsen is niet meer geschikt voor de grote voorstellingen die Stage Entertainment Nederland in de toekomst aan het publiek wil presenteren. 

Dan gaat het om Disney’s Aladdin, de productie die de huidige productie Anastasia in Scheveningen vanaf komend najaar gaat opvolgen. Ook zegt Stage Entertainment Nederland deze renovatie te moeten uitvoeren om in de toekomst de veiligheid van medewerkers en bezoekers bij grote producties te kunnen blijven garanderen. Tijdens de verbouwing gaan alle voorstellingen van Anastasia door.

Broadway

Met de verbouwing is een investering van 7,2 miljoen euro gemoeid. Directeur Albert Verlinde van het theaterbedrijf noemt het AFAS Circustheater ‘het Broadway theater van Scheveningen'. Het oorspronkelijke theater dateert van 1904. In 1991 nam Joop van den Ende het voor de symbolische prijs van een gulden over van de gemeente Den Haag. 

Sindsdien speelden er langlopende producties als The Lion King, The Phantom of the Opera, Tarzan en Mary Poppins. De huidige productie Anastasia gaat over de 20ste-eeuwse Russische grootvorstin Anastasia Nikolajevna.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag