Volledig scherm
Cock Jol was slechts negen maanden aan de slag als manager voetbaltechnische zaken bij Scheveningen. © Hollandse Hoogte / Fotografie René Bouwman

Cock Jol (67) legt functie neer: 'We hebben al belangrijke stappen gezet'

Met het vertrek van Cock Jol (67) als manager voetbaltechnische zaken van Scheveningen moet het bestuur van de voetbalclub op zoek naar een nieuwe invulling van het begin dit jaar opgerichte technische hart. Jol legde zijn functie eerder deze week vanwege privéredenen neer.

In januari van dit jaar meldde de hekkensluiter van de tweede divisie vol trots dat Jol per direct aan de slag ging als manager voetbaltechnische zaken, terwijl zijn broer Martin zich als adviseur aan de club verbond. Voorzitter Ron Kleijn, hoofdtrainer John Blok, scout Ron Cramer, hoofd jeugdopleiding Albert van der Dussen en teammanager Dave van der Zwan completeerden het technische hart van Scheveningen.

Na negen maanden vertrekt Cock Jol vanwege privéredenen bij Scheveningen. ,,In de periode dat ik deze functie heb vervuld, hebben we belangrijke stappen vooruit gezet", laat hij weten. Zo werd onder meer het tweede team van de 'Schollenkoppen' tot Jong Scheveningen omgedoopt.

Privéredenen

Onder leiding van Van der Dussen en Jol zijn 'er in de afgelopen maanden belangrijke stappen gezet en wij zijn verheugd dat de contouren van de organisatiestructuur steeds meer vorm krijgen', schrijft de club. De functie van Jol wordt voorlopig ingevuld door Kleijn. 'Mede om privéredenen is Cock zich ervan bewust dat hij niet de juiste man is om de volledige aandacht aan het eerste elftal te schenken, een standpunt dat wij volledig respecteren', meldt de club. ,,Ik ben ervan overtuigd dat hoofdtrainer John Blok, met zijn zelf samengestelde selectie, voor de tweede divisie behouden zal blijven."

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Moerwijkers en De Mos verbijsterd over daklozenopvang in Twickelstraat

    Moerwij­kers en De Mos verbijs­terd over daklozenop­vang in Twickel­straat

    Moerwijk, een van de armste buurten van Nederland krijgt er nog meer problemen bij, zo vrezen buurtbewoners. Ze zijn verbijsterd dat de extra winteropvang voor daklozen in de Twickelstraat komt. De wijk is al zwaar overbelast, stelt Conny Ligtvoet namens de buurt. Ook raadslid Richard de Mos, die als wethouder de wijk onder zijn hoede had, deelt die zorgen. ,,Moerwijk is het afvalputje van Den Haag”, zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag