André de Regt, tekenleraar van het Erasmus College in Zoetermeer.
Volledig scherm
PREMIUM
André de Regt, tekenleraar van het Erasmus College in Zoetermeer. © Van Der Werff Nicolette

Collega’s beschouwden het als een grote eer als André hun flaporen en onderkinnen haarfijn had uitvergroot

Van wieg tot grafHij gaf zijn school een stijl en een karakter. Collega’s beschouwden het als een grote eer als hij hun flaporen, moedervlekken en onderkinnen haarfijn op papier had uitvergroot. Deze keer in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van André de Regt (27 juni 1944 - 7 februari 2020).

André was nauwelijks afgestudeerd aan de Haagse Academie voor Beeldende Kunsten, toen de rector van een nieuwe Zoetermeerse school hem vroeg om tekenleraar te worden. Het was 1970. Het Erasmus College had destijds twaalf docenten waarvan de helft les gaf in een noodgebouw. Ieder jaar kwamen er nieuwe klassen en nieuwe docenten bij. In de almaar uitdijende school was André, een halve eeuw lang, de creatieve maar ook de constante factor.

  1. Bewoners Renbaankwartier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastgevende Oost-Europeanen’ spuugzat

    Bewoners Renbaan­kwar­tier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastge­ven­de Oost-Europeanen’ spuugzat

    Ze plassen in portieken, stoken vuur bij de speeltuin, vallen voorbijgangers lastig en drinken in het openbaar. Buurtbewoners van het Renbaankwartier in Scheveningen zijn de overlast die de ‘tientallen Oost-Europeanen zonder vaste woon- of verblijfplaats’ veroorzaken spuugzat. De overlastgevers zijn vanwege de coronamaatregelen tijdelijk in het Bella Vista en Andante hotel ondergebracht.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag