Volledig scherm
Ruud en Jesse Pronk en Stefano Richetta (v.l.n.r.) steken de handen uit de mouwen voor hun nieuwe strandtent aan het Zwarte Pad in Scheveningen. © Daniella van Bergen

Colorado Charlie moet herinnering aan beachclub De Karavaan uitwissen

Beachclub De Karavaan is niet meer. De eigenaren laten met hun nieuwe zaak Colorada Charlie de nacht achter zich en mikken op relaxt publiek.

Al langer bekroop Ruud (29) en Jesse (32) Pronk het gevoel dat het roer om moest. ,,Na ruim tien jaar was het tijd voor iets nieuws”, stelt Jesse. ,,De nacht moet terug naar de dag, zodat jong en oud hier welkom zijn voor een relaxte strandervaring aan het Zwarte Pad.” Zijn broer Ruud knikt. ,,Bij Colorado Charlie kun je even ontsnappen uit de dagelijkse sleur.” De ‘Pronken’ wilden bovendien aan een volgend hoofdstuk beginnen in hun ondernemersbestaan.

De Karavaan had namelijk een discutabele naam gekregen. In 2014 sloot de gemeente Den Haag het strandpaviljoen, net als ‘concullega’ Whoosah, voor zes maanden nadat er bezoekers waren opgepakt voor drugshandel. Jesse: ,,Met een vernieuwd concept sluiten we definitief die achterliggende periode af.”

Nieuwe impuls

Quote

Na ruim tien jaar was het tijd voor iets nieuws

Jesse Pronk

Toen de broers een jaar geleden in gesprek raakten met Stefano Richetta (40) begonnen zich duidelijke contouren te vormen voor een andere koers. ,,Je voelde dat deze strandtent met zoveel potentie toe was aan een nieuwe impuls.” Richetta is deejay, organiseert feesten en richtte het stadsstrand in Amsterdam op. ,,In Amsterdam hebben we geen zee, maar wél een strand. Zand op de vloer, sloophouten tafels en stoelen, palmbomen, cocktailtjes, goed eten. Van tasty bites tot vegetarische schotels zoals een linzensalade. Dat wilde ik hier ook neerzetten.’’ 

Dit alles in een gelegenheid met de afwijkende vormgeving van een Romneyloods met enorme golfplaten. Op dit moment wordt er nog flink gebouwd - de opening staat gepland voor 8 april. ,,Binnen vind je hier straks een deejaybooth en in het midden een grote houten tafel. Er komen asymmetrische elementen van hout, cactussen en palmbomen, vuurpotten en schommelende barkrukken.” De ideeën van Richetta passen bij het gevoel dat Jesse en Ruud willen uitstralen. ,,Toch een beetje dat vrije strandgevoel.” 

Als geen ander weten de mannen dat het Nederlandse weer een stempel kan drukken op evenementen. Maar door de hangarvorm kunnen strandliefhebbers bij weer of geen weer terecht in Colorado Charlie. Voor de vrijdagmiddagborrel La Terrazza en zondagmiddagfeesten met bekende deejays zoals Vaal en Agents of Time. Maar ook voor karaoke­avondjes.

Cowboy

En dan nog even over die naam. ,,Tijdens research naar de Karavaan liep ik tegen Colorado Charlie aan’’, vertelt Richetta. ,,Het is de bijnaam van Charlie Utter: een cowboy die in het Wilde Westen een karavaan, een groep handelsreizigers, veilig van plek A naar B begeleidde. Mooi hè.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag