Volledig scherm
© India Dans Festival

Complete opera op India Dans Festival

De afgelopen twee jaar heeft het publiek al de eerste resultaten kunnen zien van het communityproject Satyagraha, een opera van Philip Glass in theater Korzo. Na eerdere opvoering van akte 1 en 2 nadert het operaproject zijn voltooiing. De complete opera met zestig zangers, dansers en muzikanten is van 27 tot en met 29 oktober te zien als sluitstuk van het India Dans Festival.

Voor deze productie hebben Korzo en Kwekers in de Kunst - bekend van onder meer de vissersopera Harde Handen in het Zuiderstrandtheater - persoonlijk toestemming gekregen van de Amerikaanse minimal componist, die in 2017 zijn 80ste verjaardag viert. Westerse muziek en Indiase dans ontmoeten elkaar in deze opera die is geïnspireerd door Mahatma Gandhi's filosofie van geweldloos verzet (Satyagraha).

Het twee weken durende India Dans Festival beleeft dit jaar zijn zevende editie en is daarmee uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie in de stad waar zich de grootste Hindoestaanse gemeenschap van het Europese vasteland bevindt. Morgen verricht demissionair minister van buitenlandse zaken Bert Koenders de opening. Op die avond gaat ook de voorstelling Aghori in première van hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran. Hij kreeg afgelopen weekend nog de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Prijs Nederlandse Dansdagen Internationalisering.

De stijl van Shailesh Bahoran en de voorstelling van Kwekers in de Kunst is typerend voor het festival: een mengeling van traditionele en hedendaagse dans, elementen uit de Hindoestaanse cultuur en al dan niet westerse muziek. Het festival duurt tot en met 29 oktober in theater Korzo.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag