Volledig scherm
De organisatie acht het niet verantwoord om de ruim 40.000 deelnemers vandaag van start te laten gaan. © Frank Jansen

CPC Loop afgelast door weersomstandigheden: ‘Onverantwoord’

De City Pier City Loop in Den Haag is afgelast vanwege de verwachte extreme weersomstandigheden. De organisatie acht het niet verantwoord om de ruim 40.000 deelnemers vandaag van start te laten gaan.

De verwachting is dat het hard gaat waaien en harde windstoten kunnen voorkomen. ‘In combinatie met het slechte weer en de lage gevoelstemperatuur is er sprake van een onverantwoorde situatie op zowel het Malieveld als het parcours. Na overleg met de burgemeester en hulpdiensten heeft de organisatie het besluit genomen om het evenement af te gelasten', aldus de organisatie in een verklaring op de website.

De organisatie laat verder weten het te betreuren om de 45e editie van het hardloopevenement te annuleren, maar stelt dat de veiligheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en anderen voorop staat.

Code oranje

Het KNMI heeft voor het zuiden en westen van het land code oranje afgekondigd. Vanaf het eind van de ochtend en de gehele middag komen zeer harde windstoten voor van 100 tot 110 kilometer per uur, langs de zuidwestkust mogelijk tot 120 kilometer per uur.

Reactie burgemeester

Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, laat in een reactie weten: ‘Vanmorgen was ik al om 6.30 uur op het Malieveld voor overleg met de organisatie van de CPC Loop, de hulpverleners en andere betrokkenen. Daar hebben we de meest actuele weersvoorspellingen bekeken. Uiteindelijk heeft de organisatie moeten besluiten het evenement af te gelasten.’ 

Ze noemt het ‘zo jammer’ voor de ruim 40.000 enthousiaste lopers, die vandaag op de starlijn hoopten te staan, maar toont begrip voor de beslissing van de organisatie. ‘Hoe mooi het evenement ook is en hoezeer ik de lopers hun wedstrijd ook gun, de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers staat altijd voorop.’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag