Volledig scherm
© ANP

D66: 'Eenzaamheid jongeren alarmerend'

D66 vindt de eenzaamheid onder Haagse jongeren alarmerend. Raadslid Fonda Sahla wil dat vereenzaming daarom een onderwerp wordt in het zogenoemde jongerenconsult op middelbare scholen. 

,,De cijfers zijn alarmerend. Bestaande maatregelen tegen eenzaamheid richten zich vooral op ouderen. Wij willen ook een duidelijke focus op jongeren. Want vereenzaming in die groep is een serieus probleem en vaak nog taboe”, aldus Sahla.

D66 grijpt terug naar de uitkomsten van een onderzoek van de GGD uit 2015. Daaruit blijkt dat jongeren tot de eenzaamste groepen in de samenleving horen. Bijna vijf op de tien jongeren in Den Haag zeggen zich matig tot zeer ernstig eenzaam te voelen. Dit geldt voor vier op de tien jongeren elders in Haaglanden.

Leefstijl

D66 wil dat tieners voortaan in de derde klas van het vmbo en de vierde klas van de havo en het vwo op het jongerenconsult ook vragen beantwoorden over eenzaamheid. D66 wil ook een extra leefstijl-consult voor tieners rond de overgang van de basis- naar de middelbare school. Het kaart dit aan bij het college.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag