Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

D66 eist toelichting over verwerking van afval van kunstgrasvelden

D66 in Den Haag wil toelichting van het stadsbestuur over de recycling van kunstgrasvelden. Recyclingbedrijven zouden daarbij namelijk de milieuregels overtreden. Dat bleek uit onderzoek van televisieprogramma Zembla.

Het recyclen van een veld kost de gemeente zo’n tien- tot twintigduizend euro. ,,Ik wil weten hoeveel oude Haagse kunstgrasmatten op een duurzame wijze zijn verwerkt en hoe de gemeente dit controleert’’, stelt raadslid Daniel Scheper in een persbericht.

Het afval van kunstgras moet op een duurzame manier verwerkt worden, maar dit blijkt vaak niet te gebeuren. Oude velden liggen nu langere tijd op grote stapels op bedrijventerreinen en worden soms door de recyclingbedrijven doorverkocht in plaats van gerecycled.

Milieuregels

En dat kan niet, aldus Scheper. ,,Het zijn schokkende conclusies van Zembla. Ik vind het belangrijk dat milieuregels gevolgd worden bij de verwerking van kunstgras, maar ook dat de afspraken met deze afvalverwerkers kloppen. Als je betaalt voor het recyclen van deze velden, dan verwacht je dat dit gebeurt.’’

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag