Volledig scherm
Robert van Asten. © ANP

D66 over Eurogames: 'Breng het sportevenement thuis'

D66 wil dat de gemeente de Eurogames naar Den Haag haalt. De eerste editie van het internationale sportevenement - met als doel het uitbannen van discriminatie tegen homoseksuelen - vond dertig jaar geleden ook al in Den Haag plaats. 

Het evenement draagt volgens lijsttrekker Robert van Asten bij aan de verdere acceptatie van de LHBTI-gemeenschap in de stad. ,,Daarnaast is sporten natuurlijk ontzettend gezond en kan het evenement aanstekelijk werken voor Hagenaars om zelf ook vaker te sporten'', aldus Van Asten. 

D66 is overigens niet de enige partij die ervoor pleit om de Eurogames naar Den Haag toe te halen: het plan is opgenomen in het Roze Stembusakkoord dat onlangs gepresenteerd is door acht Haagse partijen. 

Thuis

Vier jaar geleden probeerde D66 het sportevenement ook al naar de stad toe te krijgen. Toen bleek het volgens de partij niet binnen het gemeentelijk beleid te passen, maar dat zou inmiddels anders liggen. Volgens Van Asten bieden de Eurogames een geweldige kans om het Haagse sport- en emancipatiebeleid te combineren. ,,Breng het sportevenement thuis'', is daarom nu zijn oproep. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
7081 stemmen