Surfen op de Binckhorst.
Volledig scherm
Surfen op de Binckhorst. © Den Haag Fresh Bridge

D66: Wees duidelijk over subsidie voor indoor surfbaan

Het is voor 75 procent zeker. Eind dit jaar kunnen surfers hun hart ophalen bij een indoor bad in de voormalige Reparco-hal aan de Saturnusstraat op de Binckhorst in Den Haag. Als de crowdfunding tenminste de 100 procent haalt óf de gemeente subsidie verleent. En juist dat laatste strijkt tegen de haren van D66-raadslid Daniel Scheper in.

Scheper ziet het initiatief als 'een goede aanvulling van creatieve en innovatieve bedrijvigheid op de Binckhorst'. Daarom ziet hij graag dat 27/4 Waves mogelijk wordt gemaakt. 

Het raadslid heeft vandaag aan het college om helderheid gevraagd aan de initiatiefnemers van het surfbad - Jeroen den Otter en Joeri Fredriks -, aangezien zij van de gemeente nog geen duidelijkheid hebben gekregen over hun subsidieaanvraag. ,,24/7 Waves is een innovatieve start-up en een echte aanvulling voor de Binckhorst. Om die reden verdient het project een kans en vraag ik de gemeente snel uitsluitsel te geven”, aldus Scheper in een persbericht.  

Steun

Met een inzamelingsactie wisten Den Otter en Fredriks zelf al driekwart van de benodigde euro's bijeen te brengen. En ook daarom vindt Scheper dat zij een steuntje in de rug verdienen. Want zonder helderheid dreigt het project stil te vallen. Scheper dringt er bij het college dan ook op aan snel samen met 24/7 Waves te kijken wat de mogelijkheden zijn om het initiatief te realiseren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag