Volledig scherm
Studenten geven try out concert in theater ludens. Kwartet, v.l.n.r.Constance Sannier, Rutger de Ronde, Mutsumi Watanabe en Maxime le Minter.(Voorburg 28-04-15) Foto:Frank Jansen © Frank Jansen

D66 wil extra geld voor theaters Het Veur en Ludens

D66 in Leidschendam-Voorburg pleit ervoor om extra geld vrij te maken voor de theaters Het Veur in Leidschendam en Ludens in Voorburg. Dit als reactie op het voorstel van wethouder Astrid van Eekelen (VVD) om beide theaters samen te laten werken.

,,Het onderzoek en de financiële onderbouwing voor de samenwerking zijn mager", zegt D66-raadslid Charlotte Bos. ,,Het lijkt vooral gericht op één uitkomst: de samenwerking tussen de twee theaters vanuit één organisatie. Als de theaters er halverwege de geplande verkenning niet uitkomen, is er bijvoorbeeld geen scenario om op terug te vallen. Met alle nare consequenties van dien.''

Zowel Ludens als Het Veur stelt structureel meer geld nodig te hebben om aan de ambities te voldoen, zoals die van een culturele hotspot, gevarieerd cultureel aanbod en het benutten van commerciële kansen. Het zou gaan om 33.000 euro meer dan in het voorgestelde scenario staat.

D66 wil ook een 'echt onderzoek' - een reële verkenning naar de samenwerking en een reële begroting - in het voorstel terugzien.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag