Volledig scherm
Een basisschool in Zwolle kreeg als één van de eerste scholen in Nederland een watertappunt. © Persfoto Frans Paalman

D66 wil watertappunten op Haagse schoolpleinen

D66 wil meer watertappunten op schoolpleinen, sport- en speelplekken in Den Haag. De partij verzoekt het Haagse stadsbestuur gebruik te maken van het geld dat staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport daarvoor beschikbaar heeft gesteld. 

Het gaat om een bedrag van in totaal 2 miljoen euro. Scholen kunnen met het extra geld dat het Rijk beschikbaar stelt tot 75 procent van de kosten voor de aanleg van een tappunt op hun plein vergoed krijgen. D66 wil dat de gemeente de overgebleven 25 procent van de aanlegkosten betaalt. 

Gezond alternatief voor frisdrank

Het geld is bedoeld in de strijd tegen overgewicht. Schoolpleinen worden ook vaak na schooltijd gebruikt als speel- en sportlocatie. ,,Water biedt als dorstlesser een gezond alternatief voor frisdrank tijdens het spelen’’, meent D66-fractievertegenwoordiger Marije Mostert. ,,Dat moet de gemeente stimuleren en daarom is de aanwezigheid van een watertappunt op een schoolplein een slimme zet.”

D66 heeft het verzoek voor meer watertappunten schriftelijk aan het Haagse college van b en w voorgelegd. ,,Wij maken ons al langer hard voor meer watertappunten in onze stad. Met de bijdrage vanuit het Rijk, is het mogelijk om nu echt meer tappunten in Den Haag te realiseren. Dit is het moment”, vindt Mostert.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag