Daan Strang en Steef de Ruijter vragen met hun hond aandacht voor het probleem van zwerfafval langs de Nederlandse kust.
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Strang en Steef de Ruijter vragen met hun hond aandacht voor het probleem van zwerfafval langs de Nederlandse kust. © Plogsack

Daan en Steef maken al ploggend de Nederlandse kust schoon en treffen elkaar zondag in Scheveningen

Op ScheveningenZondag lopen ze elkaar tegemoet in Scheveningen: Daan Strang en Steef de Ruijter. Samen zijn ze al ruim een week in de weer om het Nederlandse strand van troep te ontdoen. 

 1. Een beetje tegenwind mag de pret niet drukken
  PREMIUM
  Op Scheveningen

  Een beetje tegenwind mag de pret niet drukken

  De boulevard van Scheveningen is de plek waar menig toerist over flaneert. Het liefst in het zonnetje. Ook vandaag lopen mensen nieuwsgierig om zich heen kijkend langs het strand. Een tiental meter rechts van de Pier zit een vrouw met haar blonde haren in een knotje uit te puffen op een bankje. Ze draagt een bodywarmer met daaronder een roze T-shirt. Naast haar twee jongens die ietwat vermoeid ogen. Wij spraken ze voor de rubriek Op Scheveningen.
 2. Mensensmokkelaar op Noordzee riskeert lange celstraf: ‘Ze proberen met plezierboten niet op te vallen’
  PREMIUM

  Mensensmok­ke­laar op Noordzee riskeert lange celstraf: ‘Ze proberen met plezierbo­ten niet op te vallen’

  De mensensmokkelaar die vorige week op de Noordzee met zeven Albanezen aan boord van zijn zeilboot werd gesnapt, blijft voorlopig vastzitten. De Oekraïense schipper hangt een jarenlange celstraf boven het hoofd. Marechaussee en de Kustwacht zijn het afgelopen jaar extra scherp op Albanezen die met plezierbootjes via Nederland het Verenigd Koninkrijk binnen proberen te dringen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag