Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak Bral © Frank Jansen

Daar sta je dan, voor een gehoor van de meest invloedrijke mensen uit heel de wereld

ColumnDat moet toch haast wel een grappig bedoelde verwijzing zijn: wethouder Richard de Mos mocht een belangrijke speech houden tijdens het grote GES-congres in het World Forum. Titel van de speech: ‘Let’s make The Hague great again.’

Daar sta je dan, voor een gehoor van de meest invloedrijke mensen uit heel de wereld. Ivanka Trump is er, evenals koningin Máxima. En wat zeg je dan: ‘Let’s make The Hague great again.’ Een gestolen verkiezingsleus van Donald Trump. Die had er in Amerika veel succes mee. De kracht van de slogan (‘Laten we Amerika weer groot maken’) zit ’m in twee dingen: de kreet veronderstelt dat het dat nu niet meer is én dat jij degene bent die het weer zo kan laten zijn.

  1. Haagse Gerry (77) cremeerde zijn broer en raakte tijdens terugvlucht in coma, zijn familie is radeloos
    PREMIUM

    Haagse Gerry (77) cremeerde zijn broer en raakte tijdens terug­vlucht in coma, zijn familie is radeloos

    De zoons van Gerry van Duuren (77) en zijn vrienden spreken al over een horrorverhaal waarin hun vader, vriend en zijzelf terecht zijn gekomen. Oud-Hagenaar Van Duuren die al 55 jaar in Australië woont en in Nederland was voor de crematie van zijn broer, vecht nu zelf in een ziekenhuis in Sri Lanka voor zijn leven nadat hij op de terugvlucht van Schiphol naar Australië door stewardessen bewusteloos in zijn stoel was gevonden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag