Het Paleis van Justitie in Den Haag.
Volledig scherm
Het Paleis van Justitie in Den Haag. © ANP

Dakloze jongeren hoesten na winkeldiefstal in gezicht personeel en agenten: ‘Corona!’

Twee dakloze broers van 19 en 22 jaar blijven twee weken in voorarrest omdat zij na een winkeldiefstal personeel en agenten expres in het gezicht hoestten. Een 34-jarige Rijswijker die hetzelfde deed nadat hij in een drogisterij iets mee wilde nemen, blijft ook vastzitten. 

De broers stalen afgelopen maandag iets in een sportwinkel in Voorburg. Eén werd daarbij betrapt, waarna de ander in het gezicht van de winkelmedewerkster hoestte en ‘corona!’ riep. Dezelfde man hoestte daarna in het gezicht van agenten. Beide broertjes moeten op 31 maart voor de politierechter komen.

De 34-jarige man probeerde iets te stelen bij een drogisterij in Den Haag. Bij zijn aanhouding hoestte hij naar de agenten en riep ‘corona, corona!’ Ook zijn zitting is op 31 maart. 

  1. Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!
    #nlblijftthuis

    Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!

    Welke boodschap wil jij laten zien aan iedereen die nu thuis moet blijven of juist extra hard moet werken? Zaterdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis over Den Haag om de mooiste stad achter de duinen van bovenaf te filmen. We zijn op zoek naar vlaggetjes, stoepkrijttekeningen, lieve teksten en dikke duimen omhoog, om mensen een hart onder de riem te steken. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag delen. Opgeven voor #NLBlijftThuis kan door te mailen naar info@nlblijftthuis.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag