Volledig scherm
Voorstelling Next van Emanuel Gat, te zien op festival Cadance © Alwin Poiana

Dansers vertellen verhalen en nemen het publiek mee door de Archipelbuurt

De Haagse Archipelbuurt en het aangrenzende Willemspark is deze weken het decor van het locatieproject 4x4: My story. Vier talentvolle choreografen presenteren op vier plekken in de wijk een korte voorstelling waarin zij ieder hun eigen verhaal vertellen. Het project, waaraan per keer 35 bezoekers kunnen deelnemen, maakt deel uit van CaDance, een festival voor moderne dans dat om het jaar in Den Haag wordt gehouden.

De Archipelbuurt en het Willemspark zijn gekozen omdat dit de plekken zijn waar de schrijver Louis Couperus zijn inspiratie vond. Het vertellen van (nieuwe) verhalen is ook het centrale thema van CaDance. Choreografe Poernima Gobardhan gaat letterlijk terug naar de basis van Couperus door het boek Eline Vere te gebruiken als basis van haar voorstelling. Makers Zahira Suliman, Junadry Leocaria en Simon Bus zoeken het contrast en de aanknopingspunten van de wereld van Couperus met de huidige tijd via moderne dans en urban.

Vrijdagavond opende minister Van Engelshoven (cultuur) het festival in Theater aan het Spui. Aansluitend bracht dansmaker Samir Calixto er de poëtische voorstelling W waarin het thema vrouwelijkheid centraal stond. In theater Korzo maakte Ryan Djojokarsko indruk met een zeer persoonlijke voorstelling over de relatie tussen een moeder en haar kind. Zijn eigen jeugd stond daarbij centraal. Djojokarsko’s moeder was nog maar 15 jaar toen zij hem kreeg. Ryan groeide op in de jungle van Suriname. Komend najaar maakt hij in samenwerking met het Zuiderstrandtheater een productie voor grote zalen.

Het locatieproject 4x4: My Story wordt tot en met zaterdag 9 februari nog diverse keren herhaald. CaDance in Theater aan het Spui en Korzo duurt nog twee weken. Voor informatie over het programma.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag