Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie © ANP

Date van 43-jarige man ‘valt’ van balkon en breekt rug en bekken: ‘Jij gaat dood vanavond’

vijf jaar cel geëistEen date eindigde op 30 mei vorig jaar in Den Haag dramatisch. Een jonge vrouw viel van een balkon en brak rug en bekken. Volgens het OM wilde zij vluchten voor Clayford W. (43) die haar in zijn woning met een vuurwapen bedreigde. De verdachte hoorde vanmiddag in de rechtbank vijf jaar celstraf tegen zich eisen. Hij beweert niets gedaan te hebben.

De man en vrouw leerden elkaar kennen op een feestje en raakten in gesprek over problemen met exen. Na een cafébezoek gingen ze naar de woning van Clayford W. Hij had veel whisky op en ze blowden wat. Over wat er toen gebeurde, zijn er twee tegenstrijdige verhalen die vandaag in de rechtbank uitvoerig werden toegelicht.

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag