Volledig scherm
Haagse Markt voor het eerst op zondag open.(Den Haag 31-07-2016) Foto:Frank Jansen © Frank Jansen

De beste markt van Nederland? Die vind je in Den Haag!

De Haagse Markt is verkozen tot 'Beste Markt van Nederland'. Dit maakte de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), die de verkiezing voor de 26e keer organiseerde, vandaag bekend. 

De Haagse Markt won in de categorie Grote Markten, voor markten met vijftig kooplieden of meer. In deze categorie was de markt in Den Haag samen met die van Beverwijk en Hoorn genomineerd. 

Behalve in de categorie Grote Markten werd gestreden in de categorieën Kleine Markten en Middelgrote Markten. In de eerstgenoemde categorie, voor markten met 1 tot 29 kooplieden, won de markt van Bergen het van de markten in Broek op Langedijk en Vaals. In de categorie Middelgrote Markten, voor markten met 30 tot 49 kooplieden, liet de markt in Dinxperlo de markten in Nijverdal, Schagen en Roermond achter zich. 

Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) vindt het een prachtig cadeau voor de markt die in 2018 tachtig jaar bestaat. ,,Ik feliciteer de hardwerkende ondernemers. Zij hebben het succes verder uitgebouwd. De vernieuwde markt heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Geprofessionaliseerd

De verkiezing wordt jaarlijks gehouden om het marktwezen in Nederland onder de aandacht te brengen en de ontwikkeling van markten aan te moedigen. Volgens de organisatie van de verkiezing is de ontwikkeling van markten zichtbaar in de zin dat ondernemers zich in korte tijd geprofessionaliseerd hebben. 

,,Zij staan vandaag de dag op de markt met ingenieus ontworpen trailers die de versheid van goederen optimaal weten te behouden. Sterker nog, veel voedsel wordt ter plekke bereid, verser kan het niet'', aldus de CVAH.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag