De 'Ibrahimovic van Bouwlust' scoort erop los: ‘Ik ben niet top, maar ik ben wel sportief’

VideoScherp als voetbalicoon Zlatan Ibrahimovic is Ibrahim Elcadi (bijna 80), de topscorer van Bouwlust. Een conditie als een geit uit het Atlasgebergte, waar hij is geboren. ,,Sport maakt je rustig en netjes.‘’

Het is een bewolkte, maar aangename zondagmorgen in Den Haag Zuidwest. Op het Cruyff Court aan de Pachtersdreef spelen twee teams van zes voetballers gepassioneerd een wedstrijd. De spelers zijn allemaal van Marokkaanse afkomst en 50plus. Er wordt gerend, gelachen en fanatiek geroepen als iemand wil worden aangespeeld. De oranje hesjes spelen tegen de blauwe hesjes, maar nog tijdens de wedstrijd wisselen enkele spelers van kleur. Ook als de tegenpartij scoort wordt er door alle spelers geapplaudisseerd.

  1. Hoogzwangere Nadrien aangereden bij mogelijke straatrace: ‘Mijn vrouw riep: ik ga de baby verliezen!’
    Video

    Hoogzwange­re Nadrien aangereden bij mogelijke straatrace: ‘Mijn vrouw riep: ik ga de baby verliezen!’

    Een harde klap en een oorverdovend geschreeuw klonk gisteravond rond 21.15 uur aan de Stationsweg in Den Haag. De 22-jarige Noureddine el Allaoui is op dat moment aan het werk bij de bakkerij op de hoek. Hij rent naar buiten, waar hij zijn hoogzwangere vrouw aantreft naast haar verbrijzelde scooter. ,,De automobilist reed veel te hard. Hij deed mogelijk mee aan een straatrace.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag