Terwijl haar ex-vriend binnen in quarantaine ligt, helpt Lien de verhuizers bij het afvoeren van de piano van haar vertrekkende man.
Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl haar ex-vriend binnen in quarantaine ligt, helpt Lien de verhuizers bij het afvoeren van de piano van haar vertrekkende man. © Lien Corneliissen

De lockdown van liedjesmaker Lien in een huis zonder stroom en met een verkouden ex-vriend

Lien Cornelissen (36) is liedjesmaker, cabaretière en coach ‘stembevrijding’ in Scheveningen. Eind januari speelde ze haar eerste liedjesprogramma in een uitverkocht Muzee. Na jaren van ploeteren leek de grote doorbraak een kwestie van tijd. Nu zit ze thuis met twee katten, een haperende aardlekschakelaar en een ex-vriend die verkouden is. Het dagboekverslag van een performer in coronatijd die niet bij de pakken neerzit. 

We belden de altijd optimistische Lien begin deze week nadat haar dagboekaantekeningen op Facebook wat zorgelijk begonnen te klinken. ,,Ik woon nog samen met mijn ex”, schreef ze precies een week geleden. ,,We zijn inmiddels enkele maanden uit elkaar. En die combinatie zorgt voor extra uitdaging. En heel veel leerzame momenten ook. Afscheid en confrontatie met mezelf zijn hierin sterk met elkaar verbonden. Het brengt veel. En toen viel de stroom uit. Met vlagen. Steeds opnieuw. Inmiddels is een noodvoorziening getroffen zodat de koelkast blijft draaien.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag