De Mos bezoekt Drenthe na ‘daar wil ik niet dood gevonden worden’-uitspraak

Hij wilde er ‘niet dood gevonden’ worden. Maar wethouder Richard de Mos is dan toch vandaag naar Noord-Drenthe afgereisd om een bezoek te brengen aan het gebied.

Zijn uitspraken in een interview met Den Haag FM in juni deden flink wat stof opwaaien in de betrokken provincie. Zelfs gedeputeerde Henk Brink – uit Drenthe natuurlijk – reageerde en nodigde de wethouder uit om eens langs te komen en er met eigen ogen een kijkje te nemen.

Vandaag is het zover. Het bezoek begon om 09.30 uur en duurt de hele dag. ,,Ze gaan bijvoorbeeld naar het TT Circuit in Assen, naar het Astron controlecentrum Westerbork en bezoeken een Health Hub’’, vertelt woordvoerder Frank Verhoef.

Reuzenrad

Daarmee is het nog niet afgelopen. Volgende week komt gedeputeerde Brink deze kant op. ,,Zo kunnen we leren van elkaar. Wij van hun inrichting van groen en buitenruimte, zij van onze citybranding en hoe we met toerisme omgaan.’’ Zo gaat het bezoek in Den Haag onder meer op de hop-on-hop-off-tram en eindigen ze bij het reuzenrad in Scheveningen. ,,Eigenlijk hebben we van dat wat voor de zomer gebeurde en kritiek opleverde het beste gemaakt.’’

De Mos kwam overigens niet met lege handen aan. Hij nam onder meer een doos Haagse Hopjes, een ADO-sjaal en een flesje van Van Kleef mee. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Richard de Mos. © Fred Leeflang

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag