Volledig scherm
Rachid en Richard zijn dolblij op de verkiezingsavond vorig jaar. Groep De Mos werd toen de grootste fractie in de Haagse raad. © Angelo Blankespoor

De Mos en Guernaoui dienen met toeters en bellen ontslag in, en gaan direct weer op pad

De van corruptie verdachte Richard de Mos en Rachid Guernaoui gaan morgenochtend in het stadhuis hun ontslag als wethouder indienen. Direct daarna is voor het duo weer tijd om de straat op te gaan.

Het duo zal om 11 uur officieel hun ontslag indienen en een verklaring afleggen over de ontwikkelingen binnen de fractie. Gisteravond maakte Richard de Mos in talkshow Pauw al bekend dat hij weer als raadslid terug wil keren. Er zal dan iemand plaats moeten maken voor hem.

Na deze persconferentie gaat de partij weer, met de limousine, op pad in Den Haag. Op de website van Groep de Mos laat de partij weten dat ze zich nu al inzetten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Ze willen maar liefst 23 zetels, een meerderheid, bemachtigen. ,,We hebben ons ten doel gesteld om opnieuw dé grootste partij van Den Haag te worden, zodat de gevestigde orde niet om ons heen kan. Er samen voor zorgen dat er eindelijk eens geluisterd wordt naar u: de inwoner van de mooiste stad van Nederland.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag