Volledig scherm
Richard de Mos. © ANP

De Mos: 'Je blijft af van onze toezichthouders en handhavers'

'Onacceptabel'. Dat vindt wethouder Richard de Mos van het geweld tegen handhavers van gisteravond bij drie incidenten in Den Haag. Zo werd een medewerker van de gemeente Den Haag mishandeld op de Renswoudelaan. 

Volgens Regio15 schreef de handhaver een parkeerboete uit toen een man verhaal kwam halen. De medewerker werd door hem mishandeld nadat de situatie uit de hand was gelopen. De dader vluchtte vervolgens een woning in. De politie hield enige tijd later een verdachte aan, maar dit bleek niet de juiste man te zijn. 

Ook bij twee andere incidenten werd geweld tegen in totaal acht handhavers gebruikt. Bij twee geweldplegingen werden direct de daders aangehouden. 

,,Je blijft af van onze toezichthouders en handhavers'', stelt Richard de Mos, die als wethouder verantwoordelijk is voor de Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag. ,,Die mensen zijn onze vooruitgeschoven posten om Den Haag veilig en leefbaar te houden. Die laat je hun werk doen, ook al ben je het misschien niet helemaal eens met wat ze doen.'' 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag