Volledig scherm
De Pier van Scheveningen © Remko de Waal

De nieuwste attractie van Scheveningen: met 90 km/u over de zee richting pier

Met een snelheid van 90 km/u over de Scheveningse pier glijden aan een tokkelbaan? Nog even en het kan. Voor wie niet warm meer wordt van de bungee jump, voor de speedfreaks en de daredevils onder ons presenteert Scheveningen deze maand de Zip Line.

Een stapje lager op de ladder naar het beruchte bungee jumpbalkon kun je binnenkort nog een sprong in het diepe wagen, dit keer om diagonaal de zee over de 'vliegen' terwijl je vastzit aan een tokkelbaan.  Met een sneltreinvaart nader je het bovendek aan het begin van de Pier, waar je af moet remmen om een veilige landing te kunnen maken.

Er is geen instructeur bij betrokken, maar je kunt wel samen tokkelen. Er zijn namelijk twee koorden boven de zee gespannen zodat twee mensen tegelijk van de Zip Line af kunnen. Je kunt met elkaar racen, schrijft De Pier.

Kan dat allemaal zomaar? Volgens de organisatie wel. De eerste proefritten zijn al gemaakt en volgende week volgen er meer. De veiligheid van de attractie moet op alle fronten worden gegarandeerd, laten medewerkers van De Pier weten.

Meerdere organisaties zijn op het moment betrokken bij de inspecties en dat is niet zo gek. Een sprong van deze hoogte en met deze snelheid is niet zonder de nodige risico's. ,,We willen nog geen officiële bekendmakingen doen voordat alle inspecties afgerond zijn. Waarschijnlijk weten we volgende week wanneer de attractie open gaat", zegt een medewerker. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag