Sjaak bral
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaak bral © Frank Jansen

De preutsheid rukt op: gelukkig hebben we dan in Den Haag nog een hele tram om ons aan te verlustigen

ColumnKomkommertijd is de tijd die vrouwen doorbrengen tussen twee relaties door. Kijk, dát is seksistisch. Maar een tram ‘bikinilijn’ noemen is dat niet. Al denkt Marielle Vavier, gemeenteraadslid van de Haagse afdeling van GroenLinks, daar anders over. 

 1. De Scheveningse boekhandelaar Han den Dulk werd dé specialist van Indische literatuur
  PREMIUM
  Van wieg tot graf

  De Schevening­se boekhande­laar Han den Dulk werd dé specialist van Indische literatuur

  Han den Dulk was de zoon van een Scheveningse boekhandelaar met een boekwinkel op de Westduinweg. Het gezin woonde boven de zaak, totdat ze van de Duitsers plaats moesten maken. De vrede kwam net op tijd voor Han, die aan het eind van de oorlog zwaar ondervoed was. Deze keer in de rubriek Van Wieg tot Graf het levensverhaal van Han den Dulk (25 februari 1933 – 9 september 2021).
 2. Druk van buitenaf dwingt Westland tot actie bij huisvesting arbeidsmigranten
  PREMIUM

  Druk van buitenaf dwingt Westland tot actie bij huisves­ting arbeidsmi­gran­ten

  De aangekondigde bouw van een wooncomplex met 688 bedden voor arbeidsmigranten in De Lier komt bepaald niet uit de lucht vallen. De gemeente Westland staat onder zware druk van omliggende gemeenten, die steeds grotere problemen ondervinden bij het huisvesten van de arbeidsmigranten die hun geld in de kassen verdienen. In diverse oude wijken in Rotterdam en Den Haag is de situatie inmiddels onhoudbaar geworden. Westland moet gaan leveren, is de boodschap.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag