Volledig scherm
PREMIUM
De werkplaats, het heiligdom in de Tasmanstraat. © Boek Puchfeest

'De Puch is cultureel erfgoed'

Veel liefhebbers hebben geen goed woord over voor de passage in het coalitieakkoord waarin staat dat 'vieze' brommers als Puch, Kreidler, Tomos en Zündapp in 2020 in Den Haag zijn verboden. Waarom, stellen ze. Er rijden er niet meer dan 400 in wat ooit Puchstad nummer één was.

Quote

Den Haag is dé Puchstad. Er rijden er nu hooguit 400, maar er staan nog tig Puchs in kelders, op zolders en in garages. Om er daar uit liefhebbe­rij aan te sleutelen

Esther Langendam

De anders zo goedlachse auteur van het fotoboek Puchfeest - M'n wijf heeft een Puch gekocht kijkt ronduit nors als ze op haar brommer over het Voorhout aan komt rijden. ,,Ik ben woedend over dit idiote idee", gromt Esther Langendam (61). Zelfs bij de koffie op het terras van De Posthoorn blijft ze boos kijken.

,,Logisch toch. Den Haag is dé Puchstad. Er rijden er nu hooguit 400, maar er staan nog tig Puchs bij mensen die daar veel geld voor hebben betaald. In kelders, op zolders en in garages. Om er daar uit liefhebberij aan te sleutelen. Al die Puchjes moeten toch een keer kunnen rijden om het motortje door te smeren en vet te houden. Dat mag over 2 jaar niet meer? Waanzin."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Een Burger King op de Grote Markt is...

Een Burger King op de Grote Markt is...

  • een goed idee (30%)
  • een slecht idee (70%)
670 stemmen