Volledig scherm
© Martin Pronk

De 'Rode Toren' in Scheveningen is niet meer

De Rode Toren die ooit bij de Scheveningse skyline hoorde, op menig foto van een zonsondergang stond en eigenlijk niet was weg te denken van de boulevard, die toren is niet meer. Al wat rest is een hoopje treurigheid. 

Martin Pronk deelde vandaag een foto op Twitter van de plek waar de reclamemast ooit fier stond. 'De resten van de rode toren die sinds mensenheugenis aan het begin van de Pier in Scheveningen stond', schrijft hij daarbij. 

Met het verdwijnen van het bouwwerk is een wens van omwonenden in vervulling gegaan. Echt geliefd was de reclamemast ook niet. ,,Zo verdwijnt er weer iets lelijks", zei wethouder Boudewijn Revis daarover.

Afspraken

De sloop van de reclamemast is onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt tussen de gemeente Den Haag en de Pier over de toekomstvisie 2020-2025. De gemeente investeert om de kuststrook bij Scheveningen een aantrekkelijker aanzien te geven. De Noordboulevard en het plein voor het Kurhaus worden flink opgeknapt. Eerder werd ook al het stalen platform bij de Pier weggehaald. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
© ANP

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag