De bouwput in Kijkduin.
Volledig scherm
De bouwput in Kijkduin. © NICO SCHOUTEN

'De situatie in Kijkduin is een ongekend drama voor horeca-ondernemers'

De situatie in Kijkduin, waar ondernemers als gevolg van werkzaamheden door zware tijden gaan, is volgens Groep de Mos een ongekend drama. Door de werkzaamheden blijven de klanten weg en twee restaurants hebben inmiddels de deuren al moeten sluiten. Reden voor de partij om aan de bel te trekken. 

Raadslid Ralf Sluijs maakt zich, zeker na het lezen van het bericht dat eerder vandaag op deze site verscheen, grote zorgen over de ondernemers. Hierin melden uitbaters dat de gemeente en de ontwikkelaars van Nieuw Kijkduin hen laten stikken in een bouwput. Mensen denken door het ontbreken van goede borden en bewegwijzering dat de zaken dicht zijn.

,,Sommige ondernemers draaien een paar tientjes per dag, huizen moeten verkocht worden omdat ze de hypotheek niet meer kunnen betalen. Het zijn ongekende drama’s voor de ondernemers die hier al jaren keihard werken”, aldus Sluijs.

Wat het raadslid ook in het verkeerde keelgat schiet, is de houding van de projectontwikkelaar. ,,Deze vraagt zich af waarom de mensen zo zeuren. Wie denkt hij dat hij is? Die 'zeurende' mensen zien hun levenswerk wegglijden in zijn bouwput'', zegt Sluijs, die vindt dat de gedupeerden terecht hun stem laten horen.

Cultureel erfgoed

Groep de Mos roept nu de verantwoordelijke wethouder op het matje. ,,Kijkduin en haar ondernemers zijn Haags cultureel erfgoed, zij moeten profiteren van de vernieuwing en er niet door naar de knoppen gaan'', aldus Sluijs. Zijn partij wil dat er een duidelijkere bewegwijzering komt zodat mensen zien dat Kijkduin toegankelijk is. Ook wordt voorgesteld de ondernemers een financiële compensatie te bieden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag