De totale make-over van Leidsenhage

VideoNa een lange periode van sloopwerk is in Leidsenhage het bouwen gestart. Hier komt het grootste winkelcentrum van Nederland.

Er komen liefst 280 units voor winkels en horecagelegenheden, een bioscoop met tien zalen en 4.000 parkeerplaatsen. Het publiek moet nog wel even geduld hebben. De officiële opening is eind 2019 gepland. De totale verbouwing heeft dan ruim vier jaar geduurd. Maar als alles straks klaar is, dan staat er, afgaand op de artistieke impressies, ook wel iets bijzonders.

Het wordt volgens projectleider Teun Koek van eigenaar Unibail-Rodamco 'met afstand' het grootste overdekte winkelcentrum van het land, 117.000 vierkante meter. Het 'oude' Leidsenhage was 75.500 m2. Niet voor niets wordt de nieuwe (Engelse) naam 'Mall of the Netherlands'.

Het concept is ongekend voor Nederland, aldus Koek. Het biedt de consument een dag uit, met gelegenheid om te winkelen, te eten, te drinken én om in een van de tien zalen van bioscoop Kinepolis een 'filmpje te pakken'. Mogelijk komt er ook nog een bowling.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag