Volledig scherm
PREMIUM
Kees Kort. © prive

De tranen en wanhoop van de ouders van zijn gesneuvelde kameraden werden Kees te veel

Van wieg tot grafEen leven lang werkte hij op het landgoed van Shell. Toen ze hem daarvoor een lintje wilden geven, bedankte de tuinman voor de eer. Als Huzaar had hij te veel verdriet gezien. Deze keer in de rubriek Van wieg tot graf het levensverhaal van Kees Kort (1 november 1927 - 28 oktober 2019).

Kees was de tuinman van Te Werve. Hij kende iedere boom, elke struik en bijna alle paddenstoelen op het Rijswijkse landgoed waar hij ooit werd aangenomen om de moestuin te verzorgen. Kees was destijds 15 jaar. Het was oorlog. Vanuit het Haagse Be­noordenhout gaf de directie van de Bataafse Petroleum Maatschappij (later Shell) opdracht om op het terrein van hun ontspanningsvereniging een hele grote moestuin aan te leggen. De directeur voorzag grote problemen met de voedselvoorziening in de stad en wilde het daarom zelf produceren. Kees kwam onder de hoede van ervaren tuinlieden die niet alleen hun kennis overdroegen, maar ook hun liefde voor de historische Rijswijkse buitenplaats.

  1. Haagse bende ‘perste gokverslaafden uit als sinaasappels’, ook Patrick Kluivert was slachtoffer

    Haagse bende ‘perste gokver­slaaf­den uit als sinaasap­pels’, ook Patrick Kluivert was slachtof­fer

    Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot dertig maanden geëist tegen leden van een grootschalige criminele bende die illegaal online gokken aanbood. Volgens het OM werden gokverslaafden ‘uitgeknepen als sinaasappels.’ Ook Patrick Kluivert was slachtoffer van de bende. De oud-voetballer werd gedwongen tot betalingen. Er werd gedreigd anders zijn gokschulden bij Shownieuws of via roddeljournalist Evert Santegoeds bekend te maken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag