Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © ANP XTRA

Dealers uit Pijnacker en Voorburg opgepakt voor wereldwijde drugshandel via darkweb

1300 bestellingenDe politie heeft vanmorgen een 40-jarige man uit Voorburg en een 38-jarige man uit Pijnacker opgepakt voor betrokkenheid bij grootschalige drugshandel via het darkweb. Ze boden vrijwel alle denkbare soorten drugs aan: van amfetamine, XTC, cocaïne en hasj tot ketamine. 

Een opsporingsinstantie in Frankfurt deed onderzoek naar een 38-jarige man uit Pijnacker die zeer geregeld drugs verzond met de post in Duitsland. In mei 2019 werd Nederland via een Europees opsporingsbevel gevraagd om medewerking aan het onderzoek. Dit onderzoek leidde vervolgens naar een 40-jarige man uit Voorburg. Deze Voorburger is volgens het onderzoek degene die de verkoop op het darkweb organiseerde. De 38-jarige man uit Pijnacker zou de drugszendingen voorbereiden en naar Duitsland en België brengen. De post ging vervolgens naar klanten over de hele wereld.  

Bij doorzoeking in een loods zijn grote hoeveelheden drugs aangetroffen. De man uit Pijnacker werd aangehouden in Duitsland. Hij zal daar ook worden vervolgd. De man uit Voorburg zal in Nederland worden vervolgd. Hij is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris, die heeft bepaald dat hij 14 dagen langer blijft vastzitten. De mannen worden verantwoordelijk gehouden voor zeker 1300 bestellingen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag