Jos van Leeuwen
Volledig scherm
© Jos van Leeuwen

Demonstranten verzamelen zich op Plein voor protest tegen coronamaatregelen

Een groep van ruim honderd demonstranten heeft zich momenteel verzameld op het Plein in Den Haag. De groep is het niet eens met de coronamaatregelen en laat dit vanavond opnieuw merken met een protest voor de Tweede Kamer. 

 1. Vincent Thepass (27) gaat voor lijsttrekkerschap: ‘Tijd voor een échte Hagenaar om GroenLinks te leiden’
  PREMIUM

  Vincent Thepass (27) gaat voor lijsttrek­ker­schap: ‘Tijd voor een échte Hagenaar om GroenLinks te leiden’

  Vincent Thepass (27) daagt Arjen Kapteijns uit voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks. Hij is jong, is van Indische afkomst maar is geboren en getogen in de stad en wil vooral armoedebestrijding en discriminatie steviger op de kaart zetten. ,,Het wordt hoog tijd dat de partij geleid wordt door iemand met Haagse roots, die een afspiegeling is van de mensen die er wonen.’’
 2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag