Volledig scherm
Fawaz Jneid. © anp

Den Haag alert op activiteiten haatimam Fawaz

De gemeente Den Haag is alert op nieuwe activiteiten van 'haatimam' Fawaz Jneid. Imam Jneid is omstreden vanwege zijn radicale uitspraken.

De omstreden imam smeekte Allah bijvoorbeeld in een preek, vlak nadat de film Submission werd uitgezonden, om de ergste ziektes voor Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali. Jaren geleden werd hij zelfs uit de Haagse As-Soennah moskee gezet vanwege zijn radicale opvattingen.

Moskee
De gemeente Den Haag zegt op de hoogte te zijn van 'de komst van de stichting van Fawaz' en bevestigt dat die een pand heeft aangekocht in de Cilliersstraat in de wijk Transvaal. Volgens De Telegraaf is de imam er van plan een moskee te vestigen.

De omstreden imam poogde vorig jaar via zijn stichting Qanitoen een moskee te vestigen in de voormalige Augustinusschool in de Schilderswijk, maar daar stak de gemeente toen een stokje voor.

Afwijzend
Verschillende Haagse politici reageren ook nu afwijzend op de mogelijke komst van een moskee van Fawaz. De Haagse PVV wil meteen een debat over de kwestie. SP-raadslid Aisha Akhiat lijkt het 'niet zo'n puik plan'. 'Geen haatprediker in mijn wijk', twittert Anil Kumar, die tot en met september fractievertegenwoordiger was van de ChristenUnie/SGP.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag