Winkels in de Haagse wijk Transvaal, waar de warmteleiding dwars doorheen gaat lopen, zijn dadelijk lange tijd niet meer bereikbaar voor het publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkels in de Haagse wijk Transvaal, waar de warmteleiding dwars doorheen gaat lopen, zijn dadelijk lange tijd niet meer bereikbaar voor het publiek. © Henriëtte Guest

Den Haag bereidt zich voor op strijd tegen provincie: ‘Alles doen om warmteleiding te voorkomen’

Het besluit van de provincie Zuid-Holland om groen licht te geven voor de aanleg van de omstreden warmteleiding vanuit de Rotterdamse haven naar Den Haag, heeft tot woede geleid in Den Haag. Van links tot rechts zijn politici het met elkaar eens: dit pikken we niet. Ook bewoners van wijken waar de kilometerslange pijpleiding doorheen moet komen, maken zich klaar voor de strijd. 

  1. Stik maar in je Rotterdamse warmte
    PREMIUM
    Column

    Stik maar in je Rotterdam­se warmte

    Zo, dat idee is afgeschoten. Over en uit. Volgende patiënt. Toch? Nee. Deze patiënt is weliswaar tot lijk verklaard in Rotjeknor, hij zwalkt als zombie door, richting Den Haag. Die patiënt heet ‘Duurzame Warmteleiding’ en het Warmtebedrijf in Rotterdam ging eraan failliet. De Gasunie ziet hierin geen aanleiding om het idee voor een leiding naar Den Haag dan ook maar te stoppen. Ze jubelen zelfs dat ‘alle seinen op groen’ staan.

In samenwerking met indebuurt Den Haag