Omar Munie met zijn nieuwe oranje tas en oranje sjaal in zijn winkel en voor het paleis Noordeinde
Volledig scherm
PREMIUM
Omar Munie met zijn nieuwe oranje tas en oranje sjaal in zijn winkel en voor het paleis Noordeinde © Daniella van Bergen

Den Haag durft op Prinsjesdag zijn dna te verzilveren

Prinsjesdag wordt voor Den Haag een steeds groter evenement. Met activiteiten ervóór en erna. 'Bezoekers willen we langer houden dan die twee uur'.

  1. Den Haag viert de democratie met de Grote Hofvijver Show en The Hague Hat Stroll
    The Hague Marketing Bureau

    Den Haag viert de democratie met de Grote Hofvijver Show en The Hague Hat Stroll

    Prinsjesdag valt dit keer op dinsdag 17 september. Vanaf dinsdag 10 september is er al veel te doen rondom het Binnenhof. Denk daarbij aan de vele activiteiten die onderdeel zijn van het Prinsjesfestival, zoals de PrinsjesHatWalk & The Hague Hat Stroll waar hoeden als belangrijk symbool van Prinsjesdag de hoofdrol spelen. Maar ook, en dat is voor het eerst dit jaar, ‘De Grote Hofvijver Show’ die plaatsvindt tijdens het jaarlijkse PrinsjesOntbijt en waar verschillende historische personages de revue passeren op een drijvend podium in de Hofvijver. Uiteraard zijn de Koninklijke ceremonies te paard, waaronder de oefeningen van de Bereden Brigade en de generale repetitie van Prinsjesdag, niet te missen. De vaderlandse geschiedenis komt tot leven tijdens het Hollands Historisch Festijn. Met een show over 800 jaar Binnenhof, de Graaf van Holland Floris V en een heus riddersteekspel op het Lange Voorhout en een historisch kampement langs de Hofvijver.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag