Volledig scherm
Thomas Geisel (m) geeft een symbolisch treinkaartje aan wethouder Robert van Asten. © Martijn Beekman, Gemeente Den Haag

Den Haag en Düsseldorf werken aan directe intercity

Den Haag en Düsseldorf willen zo snel mogelijk een directe intercity verbinding realiseren tussen beide steden. Die beoogde treinverbinding moet via Eindhoven en Rotterdam gaan rijden. Dat hebben wethouder Robert van Asten (D66, mobiliteit) en Thomas Geisel (Oberbürgemeister van Düsseldorf) vandaag tijdens een werkbezoek in Duitsland besproken.

Volgens de gemeente zijn alle partijen er over eens dat de snellere verbinding er moet komen. Op dit moment moeten reizigers die vanuit Den Haag via Eindhoven naar Düsseldorf reizen nog twee keer overstappen.

Het plan heeft wel wat voeten in de aarde. Er zijn technische vraagstukken op te lossen, laat de wethouder weten. ,,Dat zit hem onder andere in de beschikbaarheid van treinmaterieel dat geschikt is voor de verschillende beveiligingssystemen en stroomsterktes in Nederland en Duitsland,’' aldus Van Asten.

Van Asten is blij dat de Duitsers de ambitie voor een directe intercity ondersteunen. De Randstad en Noordrijn-Westfalen zijn economisch gezien sterk met elkaar verbonden. Een directe verbinding per trein ontbreekt echter nog.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
7113 stemmen