Volledig scherm
Ter illustratie. © Archieffoto ANP

Den Haag gaat tientallen woningen bouwen in Rijswijk

Den Haag gaat tientallen woningen in Rijswijk bouwen. Een pand en grond aan de Sammersweg worden omgetoverd tot appartementen en daarvoor moet Stichting Islamitisch Centrum het veld ruimen.

Volgens wethouder Boudewijn Revis, die het plan vandaag presenteerde, zijn de gronden in 1988 aangekocht ten behoeve van de woningbouwontwikkeling in Moerwijk Zuid. De ontwikkeling is echter nooit tot stand gekomen. Tot nu. Sinds 2011 is de islamitische stichting in het pand gehuisvest en op 30 november dit jaar loopt haar huurcontract af.

Ondanks dat de stichting had aangegeven het pand te willen kopen, heeft de gemeente besloten om niet aan dat verzoek te voldoen. De gemeente hoeft geen alternatieve locatie voor de stichting te zoeken, maar biedt wel aan haar te laten blijven tijdens ten tijde van de planontwikkeling.

Op de plek kunnen 40 à 60 woningen worden gerealiseerd. Volgens wethouder Revis heeft Rijswijk positief gereageerd op de bouwplannen, maar moet het stadsbestuur er nog de laatste klap op geven.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Op de Sammersweg in Rijswijk gaat Den Haag woningen bouwen. © Gemeente Den Haag

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag