Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jacques Zorgman

Den Haag heeft de minste balkons, maar besteedt er wel de meeste tijd aan

Den Haag heeft de minste balkons van de vier grootste steden van Nederland. Daarentegen besteden Hagenaren wel het meeste tijd aan hun buitenruimte, blijkt uit onderzoek van de website Mooiwatplantendoen.nl.

De website hield dit jaar voor de derde keer het onderzoek om te zien wat het ‘groengehalte’ in de steden is en hoe tevreden mensen zijn die een balkon of terras hebben. Daarbij werd extra gekeken naar de vier grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Wat blijkt: Per week besteden Hagenaars één uur en 20 minuten aan hun balkon. Iets meer dan Amsterdammers (één uur en 10 minuten) en veel meer dan bewoners van Utrecht die nog geen uur (54 minuten) aan het werk zijn in hun buitenruimte.

Terras

Op 55 procent van de balkons in Den Haag zijn planten te vinden. Best weinig in vergelijking met Hagenaren die een terras hebben: op 91 procent daarvan is groen te vinden.

Ondanks dat er dus best veel ‘natuur’ in en op de buitenruimtes is te vinden, zien de meeste bewoners van Den haag hun terras of balkon voornamelijk als een plek om lekker te ontspannen (53 procent).

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag