Frank Volckmann heeft zijn telelens in de aanslag. ,,Wild moet je leren zien."
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Volckmann heeft zijn telelens in de aanslag. ,,Wild moet je leren zien." © Frank Jansen

Den Haag herbergt eigen 'big five'

De speelfilm De wilde stad, over de dieren in de hoofdstad, trekt in de bioscopen volle zalen. Maar hadden de makers niet beter In Den Haag kunnen filmen, want deze stad blijkt stukken wilder. De Haagse natuurfotograaf Frank Volckmann weet daar alles van.

 1. Popmuseumdirecteur Jaap (60) raakte als jochie in de ban van muziek, nu is hij ziek: ‘The show must go on’
  PREMIUM

  Popmuseum­di­rec­teur Jaap (60) raakte als jochie in de ban van muziek, nu is hij ziek: ‘The show must go on’

  Ze zitten samen in een rollercoaster, die inmiddels twee maanden voortraast. Waar deze ellendige rit stopt? Jaap Schut (60), de directeur van popmuseum RockArt in Hoek van Holland, weet het niet. Bezoekers zullen hem even niet zo vaak zien tussen de oude lp’s. Schut is geveld door lymfeklierkanker. ,,De energie is weg, maar ik ga echt nog wel een paar jaar doordenderen.’’ Met zijn vrouw Jacqueline (59) aan zijn zijde.
 2. Tophandbal of niet, sportcomplex Quintus blijft gesloten: ‘Ik snap de beslissing, maar mijn hart huilt’
  PREMIUM

  Tophandbal of niet, sportcom­plex Quintus blijft gesloten: ‘Ik snap de beslissing, maar mijn hart huilt’

  De telefoon van John van der Valk, voorzitter van het stichtingsbestuur van Quintus, staat sinds donderdagmiddag roodgloeiend. De sportvereniging uit Kwintsheul stuurde een brief naar alle leden dat het sportcomplex per vrijdag 17.00 uur volledig gesloten zou worden. Reden? Bestuurders worden persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het naleven van de coronamaatregelen. Het zorgde voor veel onrust en vragen, met name bij de bestuurders van de handbaltak, die het besluit nog probeerden van tafel te vegen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag