Volledig scherm
De regenboogvlag wordt gehesen bij het Stadhuis. © Indebuurt Den Haag

Den Haag hijst de regenboogvlag als reactie op de Nashville-verklaring

Bij het stadhuis in Den Haag is vanochtend de regenboogvlag gehesen om een statement te maken tegen de Nashville-verklaring. 

Op Twitter plaatste de gemeente een filmpje van dat moment met de tekst ‘Ook wij hijsen de regenboogvlag vandaag! Als stad van Vrede en Recht vinden wij het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn.’ Het gemeentebestuur eindigt met de uitdrukking ‘say-no-to-Nashville’ en ‘LovetoLove’.

‘Ook in Den Haag moet je kunnen houden van wie je wilt en daarom hangt ook vandaag, op verzoek van Judith Oudshoorn, de regenboogvlag uit', stelt de Haagse VVD op Twitter. 

Wethouder van emancipatie, Bert van Alphen (GroenLinks) is mede-initiator van het hijsen van de vlag. Wethouder Robert van Asten ondersteunt hem. ,,Omdat elke liefde telt,’' verklaart hij op Twitter.

Protestantse kerken

De gemeente Amsterdam hees gisteren al de regenboogvlag als statement tegen de verklaring. De kerken willen het signaal afgeven dat iedereen met welke geaardheid dan ook, welkom is. Of er ook kerken zijn in Den Haag die dit voorbeeld volgen, is op dit moment niet duidelijk.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag