Angie Stone op The Hague Jazz, een van de spaak gelopen evenementen in Den Haag die het verdwenen North Sea Jazz moesten doen vergeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Angie Stone op The Hague Jazz, een van de spaak gelopen evenementen in Den Haag die het verdwenen North Sea Jazz moesten doen vergeten. © Frank Jansen

Den Haag is een echte jazzstad, maar het mag niets kosten

De Haagse Stadspartij (HSP) wil dat de gemeente geld en tijd vrijmaakt voor jazz. Een motie daarvoor tijdens de begrotingsafhandeling van afgelopen donderdag vond geen meerderheid in de raad, maar daarmee is de zaak voor raadslid Peter Bos nog niet afgedaan. ,,Er moet een gesprek komen met  de jazzsector om te kijken waar de knelpunten liggen.”

Ondanks dat Den Haag al meer dan een eeuw een echte jazzstad is heeft de gemeente daar nog nooit serieus beleid op gemaakt, vindt de HSP. Peter Bos: ,,We hebben diverse jazzopleidingen op het Koninklijk Conservatorium, er is een levendig circuit van live-muziek in cafés, clubs en zalen, we hebben festivals als Jazz in de Gracht, maar veel initiatieven hebben het moeilijk. De Regentenkamer dreigt opnieuw te stoppen en ook Jazz in Muzee houdt ermee op.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag