Volledig scherm
De werkzaamheden rondom knooppunt Ypenburg. © Thierry Schut

Den Haag is weer een paar straatnamen rijker

Wethouder Richard de Mos komt met vier nieuwe straatnamen rondom knooppunt Ypenburg. Daar wordt nu gewerkt aan een verbinding van de snelwegen A4 en A13 met de Centrumring. 

De nieuwe verbindingsweg krijgt de naam Rotterdamsebaan, nu al de naam van het bouwtraject. Een fietsviaduct over de A4 gaat het Jan Linzelviaduct heten. ,,Jan Linzel was een gevechtsvlieger en Engelandvaarder. Vanwege zijn verdiensten tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij voorgesteld. Bovendien is het in de buurt van de Vliegeniersbuurt, waar straten naar vliegvelden en vliegeniers zijn vernoemd”, zegt wethouder De Mos. 

Twee fietspaden die Ypenburg met de Haagse binnenstad gaan verbinden, worden Meyvlietpad en Buiten Gedachtepad genoemd. Hierbij werd rekening gehouden met de historische bebouwing langs de Vliet, waar diverse buitenplaatsen gelegen hebben waaronder Meyvliet en Buiten Gedachte. 

De werkzaamheden aan de Rotterdamsebaan begonnen in 2014. De weg wordt vier kilometer lang en loopt van knooppunt Ypenburg naar de Binckhorst. De planning is dat op 1 juli 2020 de eerste auto’s door de nieuwe Victory Boogie Woogietunnel, onderdeel van het traject, kunnen rijden. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag