Wethouder Anne Mulder.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Anne Mulder. © Frank Jansen

Den Haag kan voorlopig blijven groeien, maar met minder sociale huur en meer handhavers

Anne Mulder (51), Scheveninger, voormalig raadslid, Tweede Kamerlid en sinds een jaar wethouder van Financiën en Stadsontwikkeling in Den Haag. Hij mag komend voorjaar de Haagse VVD door de verkiezingen loodsen. 

 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’
 2. Heleen Verduijn bezorgt mensen letterlijk een lichtpuntje: ‘Ik heb het er een soort van druk mee’
  PREMIUM
  Golfbrekers

  Heleen Verduijn bezorgt mensen letterlijk een lichtpunt­je: ‘Ik heb het er een soort van druk mee’

  Het zijn donkere tijden, letterlijk en figuurlijk. Korte dagen en een avond-coronalockdown. Eenzaamheid grijpt om zich heen. Een klein gebaar kan dan het verschil maken. Dat laat Heleen Verduijn uit Naaldwijk zien met haar speciale kerstactie. Ze brengt wat licht in de duisternis door sfeermakers aan te bieden aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wij gingen bij haar langs voor de rubriek Golfbrekers.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag