Volledig scherm
PREMIUM
Toeristen genieten bij de Hofvijver van het uitzicht op het historische Binnenhof. © ANP

Den Haag krijgt internationaal steeds meer aandacht: ‘Blowende toerist hoeven we hier niet’

Den Haag heeft eigenlijk alles voor de toerist: monumenten, musea, een mooie binnenstad en stranden. Toch moet de stad al jaren toezien hoe het op dit gebied wordt geklopt door Rotterdam. 

Over aandacht in de internationale media heeft Den Haag het afgelopen jaar in ieder geval niet te klagen. Zowel in de New York Times als CNN en het gezaghebbende Franse Le Monde werd de stad bejubeld en getipt als alternatief voor het veel te drukke Amsterdam. New York Times, een van de invloedrijkste kranten ter wereld, noemde Den Haag zelfs als een van de zes ‘topbestemmingen’ in Europa die lezers moeten bezoeken om aan de drukte te ontsnappen. De Amerikaanse tv-zender CNN roemde Den Haag om de mooiste architectuur van Nederland, een prachtig grachtennetwerk, het strand en het Mauritshuis. Le Monde tipte Den Haag als fietsstad, en is vooral onder de indruk van Meijendel, het Mauritshuis, het Vredespaleis en strandtent de Waterreus in Scheveningen.

,,Vooral dat artikel in de New York Times heeft veel geholpen’’, vertelt Stefan Heger van The Hague Marketing, het bureau dat Den Haag op de kaart moet zetten, enthousiast. ,,Het heeft internationale aandacht opgeleverd én extra bezoekers.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag