Volledig scherm
Het voormalige theater van toneelgroep De Appel, die later naar de Appelloods verkaste. © ANP

Den Haag krijgt nieuwe 'theaterbroedplaats'

Den Haag is vanaf volgende maand weer een 'theaterbroedplaats' rijker. In de voormalige Appelloods aan de rand van het Westduinpark kunnen bezoekers vanaf juni in Bureau Dégradé genieten van voorstellingen. Ook zal er worden geëxperimenteerd op het gebied van theater. 

Het initiatief komt van de onderneming Dégradé van David Geysen en Carl Beukman. Zij waren acteur en regisseur (Geysen) en componist (Beukman) werkzaam bij De Appel, een theatergroep die anderhalf jaar geleden ophield te bestaan. 

Na de opening presenteert Dégradé onder meer 'Triptiek van de Macht', bestaande uit drie voorstellingen die worden aangekondigd als 'artistieke analyse over de drie grootmachten: Rusland, de Verenigde Staten en Europa'. Zo zullen de voorstellingen 'Polonium 210' over Rusland, 'België' over de toekomst van Europa en 'Motel Detroit' over 'de krochten' van de Amerikaanse droom te zien zijn. 

De drie voorstellingen zijn in het verleden al eens als losse voorstellingen gebracht door Dégradé. Het voornemen om er een drieluik van de maken zou er toen al geweest zijn. 

Gastsprekers

Behalve het drieluik zullen in juni Amerika-kenner Willem Post, historicus en Europa-kenner Thomas von der Dunk en Rusland-kenner Pieter Waterdrinker als gastsprekers naar de loods toe komen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag