Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!

#nlblijftthuisWelke boodschap wil jij laten zien aan iedereen die nu thuis moet blijven of juist extra hard moet werken? Zaterdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis over Den Haag om de mooiste stad achter de duinen van bovenaf te filmen. We zijn op zoek naar vlaggetjes, stoepkrijttekeningen, lieve teksten en dikke duimen omhoog, om mensen een hart onder de riem te steken. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag delen. Opgeven voor #NLBlijftThuis kan door te mailen naar info@nlblijftthuis.nl.

Met #NLBlijftThuis willen het AD, de zeven regionale kranten van DPG Media en radiozender Qmusic Nederland een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Eerder is er al met de drone gevlogen boven Rotterdam, Tilburg en Nijmegen. Dat leverde prachtige, ontroerende beelden op.

Martijn Enkelaar van The Postboat Dronedepartment bedient zaterdag de camera, zijn collega Frans Jansen bestuurt de drone. Enkelaar heeft er alvast zin in. ,,Vandaag waren we in Rotterdam, daar hebben we heel veel moois gezien. We hopen in Den Haag ook leuke initiatieven tegen te komen. We zien veel individuele dingen, maar het lijkt me juist ook leuk als er iets gezamenlijks wordt gedaan in de wijken. Dan zie je de saamhorigheid, en dat hebben we juist zo nodig nu. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Luchtfoto's van de actie #NLBlijftthuis
Volledig scherm
Luchtfoto's van de actie #NLBlijftthuis © HLN

Den Haag blijkt wel een lastige stad te zijn om met een drone overheen te vliegen. Er zijn namelijk heel wat ‘rode zones’. Zo mag er bijvoorbeeld niet boven Paleis Huis ten Bosch en boven ambassades worden gevlogen. Stiekem hoopt Enkelaar, en dat doen wij van de redactie natuurlijk ook, dat de bekendste inwoners van Den Haag óók iets leuks doen op hun stoep. Enkelaar: ,,Bij deze roep ik de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane op, dan vliegen we er meteen naartoe. Uiteraard wel volgens de richtlijnen én met toestemming van het koninklijk huis!”

Enkelaar hoopt verder op leuke beelden vanuit het Hagaziekenhuis. Eerder zag hij al dansende verpleegsters staan achter de ramen en brandweerlieden die de zwaailichten hadden aangezet. In Scheveningen hoopt hij een leuk alternatief te zien voor de vreugdevuren. 

Normaal gesproken mag er niet boven woonwijken worden gevlogen, maar The Postboat Dronedepartment heeft een ontheffing gekregen. ,,Speciaal om deze boodschappen te filmen. Dus het is echt heel uniek wat we doen!” 

Drone foto’s boven Nijmegen van de #NLblijftthuis-drone
Volledig scherm
Drone foto’s boven Nijmegen van de #NLblijftthuis-drone © DG

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag